E duminică ştiu, probabil vă relaxaţi alături de cei dragi, însă în această duminică vreau să vă iau din nou la întrebări. Vreau să vă rog să-mi spuneţi care este puntea de legătură între oameni. Ce credeţi că ne uneşte foarte bine pe noi oamenii?

Deşi uneori preferăm singurătatea deoarece sunt momente în care simţim că nu mai putem suporta răutatea celor din jurul nostru, totuşi nu putem sta foarte mult singuri. Avem  nevoie de linişte, avem nevoie să ne regăsim, dar nimic nu ne face mai fericiţi decât compania celorlalţi.

Ceilalţi în ciuda firii lor parcă din  ce în mai răutăcioase, în ciuda tuturor piedicilor pe care ni le pun, nu putem trăi fără. De ce? Fiindcă noi trebuie permanent să comunicăm, să dialogăm cu semenii noştri pentru a simţi cu adevărat că trăim.

Deşi cei alături de care ne-a fost dat să trăim ne provoacă cele mai mari suferinţe, tot ştiu cum să ne facă sufletul să tresaltă de bucurie şi ne înseninează ziua.

De fiecare dată când interacţionăm cu ei şi ne fac să zâmbim ne simţim parcă mai aproape de ei ca niciodată. Momentele de bucurie şi de fericire alături de semenii noştri, sunt acele momente care ne  rămân pe veci întipărite în minte şi în suflet. Şi cum să nu îţi aminteşti de clipele în care te-ai bucurat şi ai râs cu poftă alături ei.

Viaţa e frumoasă şi foarte preţioasă, dar e mult prea scurtă, de aceea nu trebuie nicio clipă să rădem şi să ne veselim, chiar de ce nu să facem haz de  necaz împreună cu ceilalţi de lângă.

Pe lângă faptul că e scurtă viaţa e şi foarte grea, dar noi prin optimismul care ar  fi indicat să ne caracterizeze, printr-o atitudine pozitivă şi mereu cu zâmbetul pe buze ar trebui să ne-o facem mai uşoară. Altfel trecem peste momentele grele dacă suntem optimişti şi cu zâmbetul pe buze.

Zâmbetul, umorul are o forţă pe care noi nici nu o bănuim şi reuşeşte de fiecare dată când suntem trişti să trecem mai uşor peste probleme.

Un om optimist, mereu cu zâmbetul pe buze, trece altfel peste momentele grele şi este de real celui îngândurat. Zâmbind îi dă şi acestuia forţa necesară să treacă mai uşor peste momentele neplăcute din viaţă.

Aşadar astăzi vă îndemn să zâmbiţi celor dragi, dar şi vieţii în ciuda faptului că poate nu vă oferă în fiecare zi tot ceea ce vă doriţi.

Îmi puteţi spune acum care este puntea de legătură dintre oameni de care vă întrebam la începutul acestui articol?

O duminică plină de zâmbete vă doresc!

Despre autor

Lasă un răspuns