Nu de mult  spuneam că cel care are nevoie de hrană este sufletul nostru, şi nu de orice fel de hrană, ci una cu totul specială. Sufletul nostru are nevoie permanentă de iubire, de bunătate, de sinceritate. Dar în timp ce ne străduim să ne hrănim sufletul numai cu lucruri de mare preţ, nu trebuie să uităm şi de mintea noastră.

Cu ce ne-am putea hrăni noi mintea oare? Cu nimic altceva decât cu gânduri, dar bineînţeles nu cu orice fel de gânduri, ci cu gânduri mari. La ce ne-ar folosi nouă gândurile mari dacă nu putem în practică acel lucru mare la care ne gândim?

Gândurile mari sunt cele care  ne ambiţionează cel mai mult, sunt cele care ne determină să mergem mai departe pe drumul ales. De fiecare dată când ne punem ceva măreţ în gând şi hrănim astfel mintea, sufletul nostru ne ajută să descoperim acea forţă interioară datorită căreia putem să luptăm pentru reuşi să realizăm ceea ce ne-am propus.

Gândurile mari ne ajută să ne cunoaştem mai bine pe noi înşine şi să ne dăm seama de ceea ce suntem în stare. Sunt cele care ne ajută să descoperim treptat mai multe despre viaţă. Sunt cele care te ajută să te schimbi atât în beneficiul tău, cât şi al celorlalţi.

Gândurile mari sunt acele gânduri pozitive care ne fac să prindem aripi şi să ne luptăm cu toată puterea de care suntem în stare pentru viaţa asta trecătoare.

Astăzi vă îndemn să vă hrăniţi mintea cu gânduri mari, pozitive, să ziceţi da se poate, se poate să mergem mai departe ori de câte ori viaţa ne dărâmă. Se poate să plângem  şi apoi să râdem şi să ne bucurăm de tot ceea ce avem.

Se poate să acceptăm tot ceea ce viaţa ne dă fără să regretăm ceea ce nu aveam, gândindu-ne la cei care nu au nici cât avem noi.

Se poate să mergem mai departe fără să ne uităm la cei dinaintea  noastră, ci la cei din urma noastră. Fiecare are propria soartă, fiecare merge pe drumul lui, şi nu are rost să ne încărcăm negativ gândindu-ne la ce au alţii şi noi nu avem.

Noi avem visurile noastre, ţelurile noastre pentru care trebuie să ne luptăm, fiindcă suntem în stare să o facem. Noi de asemenea trebuie să avem gânduri mari care  să determine mintea să găsească cele mai bun soluţii pentru atingerea ţelurilor. Acest fapt ne va da un motiv în plus pentru a trăi cu adevărat.

Şi voi vă hrăniţi mintea cu gânduri mari, nu-i aşa?

Despre autor

Lasă un răspuns