Cu siguranță toți bloggerii tânjesc după acest lucru. Fie că este un blog de nișă sau un blog personal, cu toții ne dorim ca blogul nostru să fie unul reușit și plăcut de cât mai multă lume. Cei mai pasionați, caută diferite strategii de promovare și investesc în blogul lor, pentru a-i asigura un succes rapid. Iată câteva sfaturi simple, care pot ajuta pe oricine să aibă un blog reușit.

1. Probabil cel mai important lucru când vine vorba de un articol este conținutul. Fie că este vorba de un blog de fotografie sau un blog de poezie, este important să oferi conținut de calitate.  Cititorii vor reveni doar dacă le-a plăcut ce au citit, așa că străduiește-te cât poți tu de mult atunci când scrii un articol. Cititorul va aprecia atunci când dai tot ce e mai bun din tine, și te va răsplăti cu fidelitatea sa.

2. Tot legat de conținut, este foarte important să adopți un stil de a scrie cât mai potrivit și plăcut. Nu uita că scopul tău este de a te face înțeles și de a delecta cititorul, nicidecum de a-l obosi sau induce în eroare. Încearcă să folosești cât mai mult exprimarea directă, astfel vei reuși să creezi o legătură cu cititorul, acest lucru determinându-l să revină pe blogul tău. Un conținut explicit și atractiv îți va asigura fidelitatea cititorilor.

3.  Un alt aspect important este constanța. Să fii constant este aproape la fel de important ca și calitatea conținutului. Mulți bloggeri fac greșeala de a începe cu entuziasm un lucru, iar mai apoi renunță la el. Nu faceți greșeala de a scrie 10 articole în primele zile, ca mai apoi să dispăreți cu săptămânile. Oricât de interesant ar fi conținutul, cititorii își pierd interesul dacă postezi articole foarte rar.

4. Însă toate cele menționate mai  în sus nu au nici o valoare fără o folosire potrivită a gramaticii. Ni se întâmplă des să nu fim siguri de anumite cuvinte, însă nu trebuie să uităm că suntem la un click distanță de orice. Vrei să afli cum se scrie un cuvânt? Google it! E neplăcut să te tot lovești de greșeli de gramatică atunci când citești un articol. Recitește cu grijă articolul înainte să îl postezi, astfel vei putea corecta anumite greșeli de tastare. (sfatul acesta ar trebui să îl pun și eu mai des în practică 😀 ).

Cam atât pentru azi. 😀 Voi reveni mâine cu mai multe sfaturi despre succesul în blogging. Stay tuned.

Despre autor
  1. Super! Imi place maxim cum ai reusit sa punctezi punctele principale din a avea un blog reusit. Multumim!

Lasă un răspuns