Copiii sunt acele minunate fiinţe care apar în viaţa unui om pentru a-i însenina viaţa, pentru a-i da un motiv în plus să continue lupta, atât cu el, cât şi cu ceilalţi. Din momentul în un copil apare în viaţa unui om, acel om se schimbă pentru totdeauna. Omul de altădată cel preocupat doar de propria persoană, devine omul preocupat acum de fiinţa care a apărut în viaţa sa.

Acum pentru el nimic nu este mai important decât fiinţa care zi de zi îi dă motive să zâmbească, să iubească şi să mulţumească vieţii pentru schimbarea majoră care s-a produs în viaţa sa.

Omul de astăzi se minunează de copilul său frumos şi nu încetează să se întrebe cum de a putut să trăiască până acum fără el. Copilul devine din acel moment centrul universului său, motivul existenţei sale şi a luptei permanente cu tot ce îi iese în cale. Copilul este visul său frumos, iar visul este copilul sufletului său.

Sufletul este esenţa noastră şi din acest motiv trebuie mereu de copilul său frumos, un copil care ca orice copil ne dă motive să ne frământăm, să râdem, să plângem, să ne bucurăm, să fim fericiţi. Înainte de toate însă ne dă motive să trăim.

Visul oricât de mare sau de mic ar fi, trebuie întotdeauna să îl protejăm, căci fără de el sufletul nostru e lipsit de vlagă, iar noi fără forţa care izvorăşte din sufletul nostru nu ne putem ridica după ce am căzut.

Visul ne dă motive să zâmbim, visul ne ambiţionează să nu renunţăm când ne este mai greu, visul menţine vie flacăra speranţei.

Ce ne-am face fără de vise? Viaţa ar fi pustie şi mult prea monotonă.

Cum este viaţă când ai un vis sau mai multe? Este mult mai plină de lumină, de energie pozitivă, de sens şi farmec.

Aveţi un vis, protejaţi-l cât de mult puteţi pentru a da sufletului vostru suficiente motive de lupta, de a vă ajuta oferi acea forţă necesară pentru a merge mai departe ori de câte ori simţi că nu mai puteţi.

Cum am mai spus şi în alte articole urmaţi-vă visul, copilul sufletului vostru şi ajutaţi-l să ajungă să se îndeplinească şi să vă facă sufletul să tresalte de bucurie.

O zi frumoasă dragilor !

Despre autor

Lasă un răspuns