Vă vorbeam ieri cum uneori oamenii au mai multe vieți. Știm cu toții că viața e scurtă, și de multe ori nu putem face chiar tot ce ne propunem. E trist ca după ani și ani să ajungem să ne întrebăm „Oare cum ar fi fost dacă….?” sau să ne imaginăm cum ar fi fost dacă am fi avut o altă viață .

Din păcate, noi nu avem nouă vieți precum felinele și nici nu putem cumpăra timp, însă îl putem chivernisi astfel încât să putem trăi mai multe vieți în timp ce ne trăim propria noastră viață .Colega mea vă spunea ieri despre cum puteți călători ieftin cu ajutorul cărților. Astăzi, eu vă voi povesti cum puteți cumpăra timp și trăi mai multe vieți cu ajutorul cărților.

Atunci când citim o carte bună, aceasta are puterea de a ne acapara și ne oferă senzația că tot ceea ce se întâmplă e real. Ne face să trăim împreună cu personajele, să simțim ce simt și ele și să ne imaginăm toate experiențele prin care trec ele ca și cum am fi în pielea lor, ca și cum am mai trăi încă o viață.

Poți trăi o viață de aventurier, cu mult mister și multă acțiune citind o carte de aventură sau te poți îndrăgosti iremediabil, trăind o viață de romantic incurabil în timp ce citești o carte de dragoste.

Cărțile nu îți oferă doar lecții de viață și un vocabular dezvoltat, ci și posibilitatea de a trece prin experiențe multiple și de a trăi mai multe vieți. Poți privi lumea prin perspectiva unui filozof, fără a fi unul sau afla tainele din viața unui medic, fără a urma cursurile unei facultăți de medicină.

De fiecare dată când vei vrea să evadezi din rutina zilnică, citește o carte! Dacă  e o carte potrivită ție, îți garantez că îți va oferi experiența unei noi vieți.

Despre autor

Lasă un răspuns