De când cu lumea virtuală, ne este mult mai ușor să ne descoperim anumite laturi ale personalității noastre. Multe persoane timide comunică mai ușor prin Skype sau pe chat-ul de la Facebook. Deși pare un avantaj, lucrurile nu stau chiar așa, deoarece uneori în mediul virtual ne construim o cu totul altă personalitate și ajungem să ne distanțăm foarte mult de adevăratul nostru caracter. Putem spune că ne separăm viața în două vieți.

Da, mediul virtual are cu siguranță avantajele lui. Datorită Internetului, avem acces mai ușor la informație, putem comunica cu cei din jur, ne putem vedea cu rudele aflate la mulți kilometri și putem face cumpărături fără să ne deplasăm. Deși pare un lucru extraordinar și plin de avantaje, Internetul are și anumite dezavantaje, lucruri care ne pot face să cădem într-o extremă periculoasă.

Unul dintre aceste pericole o reprezintă viața noastră virtuală, iar aici mă refer în special la activitatea noastră de pe rețelele de socializare. Bine cunoscutul Facebook este întradevăr de folos când vrei să păstrezi legătura cu cei dragi și să îi ții la curent cu evenimentele importante din viața ta. Din păcate, acest lucru te poate determina să cazi în extrema cealaltă, când trăiești mai mult virtual decât în lumea reală. Unii oameni par total diferiți când îi vedem pe stradă, ca și cum ar fi altă persoană care nu seamănă deloc cu cel de pe Facebook. E important să nu existe mari discrepanțe între cele două vieți.

În articolul de mâine vă voi povesti despre cum putem trăi mai multe vieți într-un mod sănătos, care nu ne va afecta viața reală. Stay tuned. 😀

 

Despre autor
1 Comentariu

Lasă un răspuns