Așa cum am promis ieri, astăzi revin cu partea a doua a articolului „Subiecte de evitat când scriem un articol”.

3. Orientarea sexuala . Nu știu cum e în alte țări, dar în România sentimentele de homofobie  sunt puternic manifestate, tocmai de aceea acest subiect se încadrează perfect la rubrica „ Subiecte foarte delicate”

homofobie= cuprinde o serie de atitudini și sentimente negative față de homosexualitate sau persoane care se identifică a fi ori sunt percepute ca fiind lesbiene, homosexuali, bisexuali, transsexuali ori intersex. Se poate manifesta prin apatie, dispreț, prejudecată, aversiune, sau ură, ce poate fi bazată pe o frică irațională, legată uneori de convingerile religioase.(sursa: wikipedia)

Indiferent de părerea ta în legătură cu acest subiect, dacă vrei să scrii un articol în care să îți împărtășești viziunea, este important să îți păstrezi mintea cât mai deschisă.  Bineînțeles că recțiile nu vor întârzia să apară, riscând să se iște o „luptă” prin comentarii între cititori. Indiferent de felul în care vezi tu lucrurile, amintește-ți că e important să nu judecăm.

4. Nu fi hater. Suntem oameni, suntem subiectivi și e normal să avem gusturi diferite, simpatii și antipatii. Probabil că vi s-a întâmplat și vouă să nu vă placă un anumit articol, sau să vă displacă stilul de scris al unui anumit blogger. Cea mai bună soluție este să nu mai urmăriți blogul respectiv. Comentariile răutăcioase nu sunt o soluție și a scrie un articol prin care să faci publicitate negativă bloggerului respectiv cu siguranță va stârni tensiuni. Dacă nu ești de acord cu un anumit punct de vedere al unui blogger, exprimă-ți opinia elegant, frumos argumentat și fără a jigni. Nu uita să te exprimi clar, pentru a evita interpretările greșite.

Cam atât despre subiectele sensibile care ar putea stârni controverse. Dacă mai cunoașteți și alte subiecte sensibile, vă invit să lăsați un comentariu. 🙂

 

Despre autor
  1. Am un blog si vreau sa scriu despre un subiect care ma macina, nu cred ca o sa evit sa mai scriu despre el doar pentru faptul ca este mai delicat. Un blog este bucatica fiecaruia de web unde poate sa scrie tot ce il taie capul.
    Mai bine ar fi fost “Subiecte delicate” decat “Subiecte de evitat”.

    • Desigur, pe blogul personal fiecare scrie ce vrea, ca doar isi asuma reactiile de mai apoi. Aceste tipsuri sunt pentru cei ce vor sa se adreseze unei game cat mai variate de cititori, fara a starni controverse. 🙂

Lasă un răspuns