Nu știu vouă, dar mie îmi place să urmăresc diferite bloguri. Deși îmi face o deosebită plăcere să citesc articole și recenzii despre cărți, nu mă rezum doar la astfel de bloguri. Îmi place socializarea. Îmi plac blogurile de beauty, blogurile culinare, dar în special îmi plac blogurile personale, unde bloggerițe pline de personalitate ne relatează evenimente din viața lor cotidiană, prin perspectiva lor, adăugând diferite remărci și opinii.

De ce tocmai acest gen? Păi, probabil pentru că sunt interesată să cunosc omul din spatele articolului. Sunt curioasă să aflu mai multe despre autorul articolelor și să îi cunosc și celălalte laturi, nu doar cea de blogger.

Atunci când citim un blog, descoperim doar o mică latură a autorului. Știm doar ce vrea el să ne arate, aflăm doar ce vrea el să ne spună. Cum majoritatea blogurilor au un anumit subiect la bază, blogger-ul împărtășește cu noi doar experiențele sale în legătură cu subiectul respectiv (spre exemplu, pe un blog culinar, blogger-ul ne va împărtăși experiențele sale în legătură cu diferite rețete, ingrediente și preparate).

De ce e importantă socializarea în mediul virtual? Pentru că, atunci când scriem, o facem cu scopul de a împărtăși experiențele noastre cu ceilalți, însă acest lucru nu este posibil dacă ceilalți nu ne citesc. Pentru a ne face cunoscuți, nu e suficient să ne promovăm articolele cu ajutorul rețelelor de socializare. Nu contest că este un lucru folositor, însă socializarea cu ceilalți bloggeri te ajută mult mai mult.

Cum faci asta? Interacționând cu ei! Citește bloguri, apreciază ce iti place și nu te sfii să îți exprimi părerea prin comentarii. Cu siguranță te vei face observat iar feed-back-ul nu va întărzia să apară.

Despre autor

Lasă un răspuns