Când avem un blog, avem dreptul de a scrie despre orice dorim. Ne putem exprima liber părerea,  să lăudăm și să criticăm, cu condiția ca mai apoi să ne asumăm repercusiunile. Nimeni nu îți poate interzice să abordezi sau să eviți anumite subiecte, însă unele dintre ele pot fi mai delicate pentru anumite persoane. Dacă ești un blogger mai sensibil și vrei să eviți situațile tensionate create de un anumit articol, există unele subiecte care trebuie tratate….cu mănuși. Hai să vedem care ar fi acelea.:D

1. Religia. Odată cu evoluția științei, oamenii încep să își pună din  ce în ce mai multe întrebări, începând să se îndoiască de cele scrise în Biblie. De la un an la altul apar noi confesiuni, iar fiecare individ are o interpretare proprie asupra celor sfinte, iar aspectul de turmă ghidată de sloganul „Crede și nu cerceta” începe să se piardă. Desigur, toți cred că varianta lor este cea corectă și își apără cu înverșunare punctul de vedere. Acest subiect naște multe controverse, tocmai de aceea îl putem încadra la rubrica „Subiecte de evitat…”. După ce postezi un articol în care povestești despre viziunea ta asupra religiei, așteaptă-te la fanatici care te vor acuza de blasfemie și atei care îl iau pe nu în brațe. Religia este unul dintre subiectele în legătură cu care nu vrei primi răspunsuri frumos argumentate și cu exemple concrete din partea celor ce au o viziune diferită de a ta, tomai de aceea din punctul meu de vedere, este un subiect de evitat.

2. Politica. O, Doamne! De unde să încep?
În primul rând, cred că am putea împărți românii în două tabere: cei interesați de politică, și cei neinteresați.
Pe cei neinteresați îi putem de asemenea împărți în două: cei veșnic nemulțumiți și cei indiferenți. Cei veșnic nemulțumiți sunt cei ce, indiferent de ce se întâmplă în țară sau cine e la conducere, mereu vor spune „Toți sunt hoți!”, „Conducătorul nu e bun!”, „Dincolo e mai bine!” etc. Cei indiferenți sunt cei pe care nu îi auzi niciodată vorbind despre politică, nefiind deloc preocupați de acest aspect.
Când vine vorba de cei interesați, avem o multitudine de categorii, în funcție de simpatii, opinii, influența mass-media si a celor din jur, etc.
La fel ca și în cazul religiei, fiecare este sigur că ideile lui sunt cele corecte și există slabe șanse să primești un răspuns care să ducă la o discuție constructivă, iar șansa de a stârni tensiuni este mare, așa că putem spune că este un subiect de evitat.

Cam atât pentru azi. Mâine voi reveni cu noi exemple de evitat atunci când vine vorba de blogging. Stay tuned. 🙂

Despre autor
  1. Aceste doua subiecte sunt de evitat doar daca nu ai curajul sa-ti asumi principiile in care crezi.
    Pe acest principiu, orice subiect care naste controverse este de evitat si o sa scriem despre buburuze, despre bebelusi si despre flori.
    Nu, subiectele “grele” nu sunt de evitat, dar trebuie abordate atunci cand le stapanesti.

  2. Cred ca atata timp cand suntem capabili sa aducem argumente la ceea ce prezentam intr-un articol, putem sa scriem despre orice (chiar si despre lucruri controversate). Pentru mine subiectele controversate sunt o oportunitate sa-mi prezint parerea si de ce nu sa gasesc si alte persoane care gandesc la fel ca mine.

Lasă un răspuns