Nimeni nu se naște un scriitor perfect. Toată lumea trebuie să învețe să-și îmbunătățească propriile abilități de scriere. Chiar și după ce ai terminat școala, tu ar trebui să lucrezi în continuare la îmbunătățirea abilităților tale de scris. Din fericire, există o mulțime de moduri ușoare și accesibile pentru a ne îmbunătăți abilitățile de scris. Reține că am spus moduri ușoare și accesibile, nu moduri rapide care te pot învăța să scrii mai bine. Orice fel de îmbunătățire necesită un angajament de timp. Cu toate acestea, dacă ești dispus să pui timp și efort și ești dispus să înveți, rezultatul poate fi mai clar, mai uimitor. Lucru ce care ar putea atrage editori, clienți și oportunități de muncă suplimentare.

Mai jos găsești 11 moduri prin care îți poți stimula abilitățile tale de scris.

Cursurile

Există cursuri online și offline. Unele sunt gratuite, iar unele percep o taxă. Acestea pot fi oferite de către colegii comunității respective, agenții de extindere, bibilioteci, sau ai putea fi capabil de a participa la un curs de facultate, colegiu. Nu trebuie să aplici pentru un grad complet. Identifică zonele în care ai nevoie de îmbunătățire și ajutor și înscrie-te pentru câteva instrucțiuni.

Alătură-te unui grup de scriitori

Grupurile de scriitori buni vă oferă un feedback constructiv cu privirea la munca ta, și îți oferă șansa de a oferi și altor scriitori care sunt ca și tine sfaturi. Scriitorii din grupurile din care faci parte, te pot ajuta să indentifici problemele, greșelile și lucrurile care nu sunt clare, precum, te pot ajuta cu problemele structurale.

Găsește un mentor

Dacă găsești un alt scriitor, care este dispus să acționeze în calitate de mentor pentru tine, acest lucru poate scoate la iveală o relație valoroasă. El sau ea îți oferă sugestii pentru munca ta și te ajută în procesul de publicare.

Practica

Aceasta este cea mai bună modalitate de a îți îmbunătăți scrisul. Orice artist își oferă un anumit timp pe zi pentru practică. Practica te ajută să abordezi lucrurile și probleme într-o altă manieră. Începe să scrii mult, cu cât scrii mai mult, cu atât îți vei îmbunătăți și mai mult tehnica și vei crește ca un adevărat scriitor.

Reviziurea și editarea

Libertatea de a scrie primele proiecte este distractiv, dar lucrarea nu este terminată până când nu a fost revizuită, editată și lustruită. Nu poți fi fi un scriitor bun, dacă nu stăpânești revizuirea și nu începi să înveți cum să-ți editezi propria muncă.

Tot ceea ce ai scris citește cu voce tare

Când citești cu voce tare, nu doar ochii văd greșelile produse. Dialogul pe care-l susții atunci când îți citești propria muncă poate fi abordată mult mai bine de auz. Sunetele rele, sau cuvintele pompoase sunt imediat auzite. Editarea decurge lin și în condiții de siguranță atunci când îți citești munca cu voce tare.

Învață regulile

Unii autori susțin că muncă lor este „revoluționară”, și că ei nu trebuie să urmeze regulile, cu atât mai puțin să le învețe. De regulă, cei mai de succes scritori sunt cei care au învățat în primul rând regulile și au învățat cum să ofere un efect aparte muncii lor. Ei nu ignoră regulile și cunoștiințele pe care le au – iar asta îi fac mai puternici, chiar și atunci când se pare că au aruncat toate regulile pe fereastră.

Citește

Lectura vă expune la diferite stiluri de scris și vă permite să vedeți cum un scriitor bun construiește de la zero munca lor. Cu cât citești mai mult, cu atât stilul tău devine mult mai elaborat, mult mai atractiv, mult mai frumos. Și în plus vă oferă un boost în fața oamenilor arătându-le că tu poți face mai bine acest lucru.

Nu te baza pe verificatorul de ortografie/gramatică

Acestea sunt instrumente utile, dar ele nu sunt întotdeauna corecte. Un „spellchecker” nu îți va spune dacă ai folosit cuvântul corect, doar că l-ai scris. Un verificator gramatical poate fi prea zelos, ceea ce poate duce la anumite construcții (din punct de vedere tehnic) prin care-ți ruinează toată munca ta. Mai bine folosești un dicționar – dicționarul este de modă veche, dar este un tezaur și cu siguranță vei învăța cum să-ți editezi munca mai bine.

Lucruri vechi rescrise

Ia o piesă veche și rescrie-o. Nu numai că este o practică bună, dar îți oferă șansa de a îți îmbunătăți propriul stil de a scrie o piesă.

Rescrie activitatea altor scriitori

Ai grijă când faci asta. Trebuie să nu atingi pragul de plagiat. Cu toate acestea, rescrierea îți permite să demontezi propozițiile și construcția astfel încât poți vedea mai bine cum totul se îmbină împreună. De asemenea, poți experimenta cu forme (proză, poezie, de exemplu), sau poți transforma o tragedie într-o comedie. Este, de asemenea, o bună practică pentru scris.

Ce spuneți, se merită și partea a doua? Abonează-te la newsletter pentru a afla dacă am scris și partea a doua. Nu rata!

Despre autor
    • Băăăăăăăăă. Nu uita de mesajele scrise cu graffiti pe pereti :))

      • Ooooops !!! 😛 Să înţeleg că m-ai văzut cu băieţii mei în acţiune !?!?

  1. Foarte interesant şi util 😀 şi bine-scris (să fim în temă)!

Lasă un răspuns