Cred că veţi fi de acord cu cu mine când astăzi vă voi spune că că viaţa permenent ne dă câte o lecţie, şi nu orice fel de lecţie, ci una foarte importantă în strânsă legătură cu formarea noastră ca oameni. Mie personal mi-a dat foarte multe lecţie, care mai de care mai importante, însă una din lecţie mi-a rămas la suflet, este o lecţie pe care nu am să o uit niciodată. Viaţa înainte de toate mi-a dat o lecţie despre frumuseţe. Pare banal nu? De ce ar avea cineva nevoie de o astfel de lecţie?

Cândva aşa credeam şi eu, dar viaţa a avut grijă să-mi arate că frumuseţea este mai mult decât o rochie sau un costum la modă, frumuseţea înseamnă bunătate, frumuseţea înseamnă bucurie oferită din suflet celor din jurul tău, frumuseţea înseamnă să să îl accepţi pe celălalt de lângă tine atât cu calităţi, dar mai ales cu defecte. Şi dacă acelei persoane viaţa i-a luat ceva, prin atitudinea faţă de acea persoană tu să compensezi ceea ei îi lpseşte şi să o faci pe acea persoană să simtă că e la fel ca toţi ceilalţi.

Frumuseţea nu înseamnă doar un chip frumos, căci degeaba ai un chip frumos dacă sufletul îţi este plin de mizerie. Frumuseţea înseamnă înainte de toate un suflet curat, plin de iubire, căldură şi deschidere faţă de cei de lângă tine. Cu toţii admirăm chipurile frumoase de care aparent ne îndrăgostim. Însă în fond ceea ce ne atrage la o persoană nu este chipul său, ci sufletul său şi modul în care ne-a făcut să ne simţim.

Viaţa m-a învăţat să recunosc oamenii frumoşi după atitudinea şi comportamentul lor faţă de ceilalţi, după altruismul şi devotamentul lor, după dorinţa lor de a oferi din puţinul  lor şi celor mai puţini norocoşi ca ei. Sunt frumoşi cei care ştiu cum să-i facă pe ceilalţi să zâmbească atunci când zâmbetul este pentru aceştia  ca o gură de aer. Sunt frumoşi acei oameni care ştiu să fie loiali, sunt frumoşi cei care ştiu să fie prieteni adevăraţi.

Tuturor viaţa ne scoate la un moment dat astfel de oameni, trebuie să fim în stare să învăţăm această lecţie atât de importantă, ca mai apoi să ne dăm seama care oameni merită să facă parte din viaţa noastră şi care nu. Se întâmplă adesea să ne lăsăm înşelaţi de chipul frumos al unora şi să nu mai fim capabili să vedem mizeria din sufletul lor.  Pentru voi ce înseamnă frumuseţe?  Vouă ce lecţii v-a dat viaţa?

Despre autor

Lasă un răspuns