Vorbeam în articolul trecut despre necesitatea omului de a face parte dintr-o #comunitate și motivele pentru care noi dorim să aparținem unui grup, unei comunități. Astăzi vom vorbi despre avantajele pe care le avem atunci când facem parte dintr-o comunitate, acestea reprezentând în majoritatea cazurilor motivul pentru care oamenii aleg comunitatea.

Dezvoltarea abilităților sociale. Atunci când trăiești într-o comunitate, ai oportunitatea să interacționezi cu diferite persoane.Astfel, ești pus în anumite situații care te încurajează să te dezvolți și să progresezi. Spre exemplu, dacă ești o persoană timidă, faptul că ai posibilitatea să interacționezi cu alți oameni te poate încuraja, determinându-te într-un final să îți învingi timiditatea.

Formarea diferitor relații. În funcție de caracterul tău și abilitățile sociale pe care le-ai dezvoltat, oamenii vor începe să te simpatizeze sau să te displacă. Indiferent de situație, cu siguranță vei găsi în cadrul comunității persoane asemănătoare ție, care au aceleași viziuni și interese ca și tine. Cel mai probabil că între tine și acele persoane vor lua naștere anumite relații (de prietenie, de dragoste, profesionale).

îmbogățirea cunoștiințelor. Am spus-o și o mai repet: noi oamenii suntem diferiți. Tocmai de aceea, ai câte ceva de învățat de la fiecare om. În cadrul unei comunități, vei interacționa cu diferite caractere umane, obiceiuri și culturi. Cu siguranță vei avea ceva de învățat.

Toți pentru unul, și unul pentru toți.

Ajutor în caz de nevoie. O comunitate este precum o familie. De multe ori ne este mai ușor să depășim o situație sau să rezolvăm o anumită problemă atunci când există cineva care să ne sară în ajutor. Tocmai de aceea consider că acest aspect este cel mai mare avantaj atunci când vine vorba de comunitate.

În articolul de mâine vom discuta despre o comunitate deosebită, și anume comunitatea ebloguri. Stay tuned. 😀

Despre autor

Lasă un răspuns