Dacă tot v-am îndemnat ieri să faceţi ce vreţi şi când vreţi şi fiindcă fac parte dintr-o echipă care susţine libertatea de exprimare a propiilor opinii, vreau să vă recomand astăzi câteva cărţi care vorbesc despre libertate într-o manieră cât se poate de diversă. Fie că vorbim de economie,  de cultură, de politică, de oameni sau de viaţă în general, vrând nevrând fiecare dintre noi la un moment dat vorbim şi de libertate. De ce? Fiindcă aşa precum afirmă Osho “Omul nu este doar liber – omul este însăşi  libertatea. Acesta este miezul lui esenţial, acesta este chiar sufletul lui. În momentul in care negi libertatea omului, i-ai refuzat cea mai preţioasă comoara a sa”. 

Iubim libertatea, ne place să ne bucurăm de ea clipă de clipă. Deşi de multe ori dăm impresia că suntem împotriva celor care au curajul de a spune ceea ce gândesc, în fond îi apreciem şi ne-am dori să facem la fel. Sunt o persoană liberă, am dreptul de a-mi spune punctul de vedere, am dreptul să fac ce vreau,  atunci de ce să nu o fac?

Vine weekend-ul, vine şi vacanţă, aşa că suntem liberi să citim ce vrem, de aceea de acum încolo nu am să vă prezint o carte anume, ci câte o listă de cărţi pe o anumită tematică sau chiar pe tematici, ca voi să alegeţi singuri cartea care vi se pare interesantă sau care vă poate fi de folos cumva.

Astăzi dacă tot am pomenit de libertate am căutat pentru voi cărţi despre acest subiect, cărţi în care conceptul de libertate  este abordat din diverse perspective. Sper să vă placă titlurile alese de mine, dacă nu sunteţi liberi să citiţi ce vreţi, important e să o faceţi, fiindcă lectura ne ajută mai mult decât ne închipuim…

Aşadar iată lista cu cărţi despre libertate:

 Osho,  Destin, libertate si suflet. Care este semnificatia vietii?, Editura Litera, 2014, vol.5

 Osho, Iubire, libertate şi solitudine, Editura Mix, 2012

John Stuart Mill, Despre Libertate, Editura Humanitas, 2014

Vasile Stănescu, Drumul Spre Libertate. Dela cunoaşterea senzorială la transcunoaştere,  Editura Universul Juridic, 2014

Micholas Dima, Calătoria spre libertate, Editura Viga, 2012

Brandon Bays, Libertatea este eliberarea potenţialului tău nelimitat, Editura Adevăr divin, 2013

Uzuma Aslam Khan, Libertatea da a iubi, Polirom, 2013

Acestea sunt doar câteva dintre cărţile despre libertate care mi se par interesante, cărţi pe care le găsiţi dacă daţi căutare pe google la o librărie online foarte cunoscută. Lectură plăcută vă doresc!

Despre autor
  1. despre libertate s-a scris mult. adesea este inteleasa prost. libertatea are mai multe niveluri. primul se afla in sufletul nostru.

Lasă un răspuns