În opinia lui Robert Frost putem spune totul despre viaţă în trei cuvinte: merge mai departe. Şi câtă dreptate are! De ce? Fiindcă în ciuda faptului că aproape în orice clipă, viaţă ne face să trecem prin momente nu toacmai frumoase sau uşoare, noi trebuie să mergem mai departe. Este extraordinar de greu să faci acest lucru când viaţa te-a lovit rău şi ai căzut. Simţi în acele momente că indiferent de ce ai face nu poţi să te ridici şi să porneşti din nou la drum. Atunci când ai parte de lovituri totul se schimbă, nimic nu mai e la fel, cu atât mai mult încrederea în tine însuţi.

Nu te mai simţi în stare de nimic, nimic parcă nu mai contează în afara loviturii pe care ai primit-o şi care doare cumplit de tare, încât te împiedică să te ridici şi să mergi mai departe. Dar trebuie să te ridici, trebuie să mergi departe, căci nu uita în dar primeşti o singură viaţă nu mai multe. Totul e trecător în viaţă, chiar şi suferinţa, aşa că îndiferent de ce ţi se întâmplă trebuie să te ridici. Caută puterea în interiorul tău, agaţă-te de ea şi ridică-te. Nu aştepta prea mult sprijin din partea ceorlalţi, deoarece forţa se află în tine nu în cei din jurul tău.

E foarte greu să te ridici, încerci de multe ori, dar tot reuşeşti, dar nu-i nimic, tot ceea ce contează e să nu te dai bătut. Trebuie să încerci, iar şi iar până ai să reuşeşti. În viaţă nu trebuie niciodată să te dai bătut, ci trebuie să lupţi cu îndârjire în ciuda durerii care te sfăşie şi a oamenilor care îţi otrăvesc sufletul cu invidia şi răutatea lor. Aşa sunt oameni, nu ai ce face, nu-i poţi schimba, Schimbarea nu se poate produce decât în momentul în care o persoana îşi doreşte cu adevărat acest lucru, aşa că nu încerca niciodata să schimbi pe cineva. Schimbă-te tu, vezi-ţi de-ale tale, mergi mai departe pe drumul tău şi încearcă să nu bagi în seama  spunele oamenilor. E greu, dar nu şi imposibil.

Viaţa ne dă lecţii în fiecare clipă, de aceea ne şi scoate în cale fel de fel de oameni, pentru ca noi să învăţăm să trecem peste piedici şi să ne continuăm drumul. Uneori ne este mai uşor să trecem, altoi mai greu, dar cu hotărâre, încredere în noi şi perseverţă, treptat o să reuşim. O viaţă avem, nu e păcat să ne dăm bătuţi şi să nu ne luptăm pentru ea?

Voi ce puteţi spune despre viaţă?

Despre autor
  1. 🙂 Ce pot să spun despre viață?
    “Viață, nu înceta! Oricât de bestial sau plăcut… ar fi să poți trăi, parcă suni mai bine decât moartea!” (Bellatrix)

Lasă un răspuns