Trăim într-o societate în care foarte mulţi dintre noi au ajuns să trăiască pentru a munci, în loc să muncească pentru a trăi. Sunt din ce în ce în ce mai mult înconjurată de oameni pentru care banul reprezintă totul în viaţa. I-adevărat banii reprezintă acele resurse care ne ajută să avem o viaţă liniştită, fără grija zilei de mâine, dar banii nu sunt o cauză a fericirii sau împlinirii noastre. Din păcate însă foarte des mi-e dat dat să-i aud pe ceilalţi spunând că nu contează ce faci, ce profesie îţi alegi, atâta timp cât ceea ce faci îţi asigură şi un venit substanţial.

Putem oare fi cu adevărat fericiţi  muncind aproape fără încetare,  doar cu scopul de a obţine acel venit substanţial?  Eu cred că nu, fiindcă renunţând la ceea ce ne dorim, la ceea ce visăm nu putem fi cu adevărat fericiţi. Viaţa este o luptă continuă atât cu noi înşine, cât şi cu ceilalţi, o luptă care are drept scop obţinerea a ceea ce visăm.  Uneori obţinem ceea ce ne dorim, alteori nu, dar faptul că visăm şi că ne luptăm pentru îndeplinirea viselor noastre ne ajută de fiecare dată să ne formăm ca oameni şi să învăţăm atât de multe despre viaţă şi despre semenii noştri.

Visul este acel imbold pe care ni-l dă viaţa pentru ca noi treptat să descoperim din frumuseţile ei şi ne ajută să înţelegem ceea ce ne dorim cu adevărat şi ceea ce ne împlineşte. Cum să renunţi să mai visezi, când visul este cel care îţi dă de cele mai multe puterea de a te ridica, după ce ai căzut, căci aşa e viaţa, când cu suişuri, când cu coborâşuri?

Avem nevoie de resurse materiale pentru a trăi liniştiţi, dar în primul rând trebuie să ne urmăm visul pentru a avea parte de implinire şi de motive de a zâmbi în fiecare zi în care avem din nou şansa să ne bucurăm de răsăritul soarelui. Aşa că gândeşte-te la ceea ce-ţi place, la ceea ce te-ar face fericit şi…..

Urmează-ţi visul, fă ceea ce-ţi place, ceea ce cu adevărat te împlinişte şi nu asculta de gura lumii, căci lumea spune multe, dar nu întotdeauna şi ceea ce trebuie.  Fă-ţi curaj şi ia-ţi zborul către acea cale care te va ajuta să munceşti cu satisfacţie pentru a trăi frumos şi împlinit! Viaţa e scurtă, trăieşte-o frumos şi nu uita să găseşti în fiecare zi motive pentru a zâmbi, căci o zi în care care n-ai zâmbit e o zi pierdută!

Despre autor
  1. Din pacate fara un salariu decent (indiferent ca ne place sau nu ce lucram) nu ne putem cladi un rost in viata, sa avem o casa a noastra pentru ca ulterior sa “ne permitem” infiintarea unei familii. E frumos ce spui tu, dar in viata de zi cu zi nu e de multe ori palpabil, sa incerc sa imi indeplinesc visul pentru a avea o satisfactie pe de-o parte si o deceptie (financiara) pe alta parte. Astazi multi dintre noi ne simtim impliniti daca avem si portofelul plin, pentru ca daca ai bani, iti permiti sa fii fericit intr-o vacanta, o excursie frumoasa, etc.

    • Ai si tu dreptate, dar portofelul plin nu intotdeauna ne face fericiti, depinde insa de fiecare, de modul de percepere a lucrurile.

  2. Fetelor, mă bag si eu, ca o băbuță ce sunt. Nu mi-am permis nici un concediu, și iaca, am 47 de ani. Dar am fost tare fericită, mi-a oferit viața asta, pe lângă multe multe lacrimi, și zeci de momente când mi-a tresărit sufeltul de bucurie, de mândrie, de împlinire. Acum aș putea pleca, măcar până la mare, dar nu mă trage sufletul. E gol, ca o peșteră, mă tem să țip!

    • Ma bucur mult pentru tine. Daca va trebui sa pleci, vei pleca, nu se stie niciodata ce ne rezerva viata, atunci cand ne asteptam mai putin ne ofera momente de bucurie.

Lasă un răspuns