În articolul de ieri Cât de des scriem pe blog? , vă spuneam de faptul că este indicat să scriem pe blog ori de câte ori considerăm că putem oferi cititorilor informaţii care i-ar putea interesa, i-ar putea atrage.  Astăzi când am recitit articolul, în speranţa că îmi va veni o idee pentru un nou articol, mi-am dat seama că am uitat să precizez faptul că atunci când scriem un articol trebuie să fim cât mai sinceri cu putinţă, cât mai credibili. Atunci când scriem chiar şi fără să vrem oferim cititorilor informaţii nu doar despre un anumit subiect sau un anumit produs, ci şi despre noi înşine.  Prin intermediul articolelor noastre oamenii care le citesc pot destul de uşor să îşi dea seama ce fel de persoană se află în spatele blogului. Cred că până la urmă asta ne şi dorim, să permitem celorlalţi să ne cunoască dintr-o altă perspectivă, cea a omului căruia îi place să-şi lase gândurile să se transforme în cuvinte.

Din punctul meu de vedere este o manieră extraordinară de a cunoaşte un om, de a-i descoperi gândurile, chiar şi pe cele mai ascunse dintre ele. De aceea ori de câte ori scriem un articol trebuie să fim cât mai sinceri cu putinţă. Ştiu trăim într-o lume în care sinceritatea a fost treptat înlocuită de minciună, dar nu trebuie să uităm că întotdeauna minciuna va avea picioare scurte, aşa că dacă ne dorim ca lumea să revină pe blogul nostru pentru a citi articolele pe care le scriem, ar fi bine să le oferim informaţii cât mai precise, clare şi corecte. Nu are rost să ne apucăm să scriem un articol de dragul de a scrie şi de a oferi informaţii total eronate, fiindcă mai devreme sau târziu oamenii îşi vor da seama că nu se merită să intre pe blog unde găsesc articole de foarte proastă calitate.

Ne dorim să fim respectaţi, atunci trebuie să fim conştienţi că pentru a pretinde respect, trebuie mai întâi să fim în stare să-l oferim. Mi s-a întâmplat adesea să citesc articole ce ofereau informaţii complet eronate şi de multe ori m-am întrebat cel fel de oameni sunt cei care au putut să scrie astfel de articole…. E mare păcat că am ajuns să trăim într-o societate în care sistemul de valori s-a schimbat complet, dar despre acest subiect voi vorbi într-un alt articol… Spor la scris dragilor şi nu uitaţi să fiţi sinceri atât cu voi înşivă, cât şi cu ceilalţi! E drept că de multe ori avem de pierdut din această cauză, dar e mult mai bine să spunem ceea ce gândim, decât să fim falşi….

Despre autor
  1. Good point, Irina, pacat e ca multi au uitat ce inseamna cuvantul sincer!

Lasă un răspuns