Eşecul ar trebui să ne fie profesor, nu gropar, eşecul înseamnă întârziere nu înfrângere. Eşecul este un ocol temporar, nu o fundătură, este de părere John Maxwell. Şi câtă dreptate are! Din păcate însă, eşecul pentru mulţi dintre noi este gropar, este o adevărată înfrângere din urma căreia cu greu ne revenim. Dar nu trebuie să fie aşa. Viaţa fiecăruia dintre noi este plină de suişuri şi coborâşuri care trebuie să ne facă de fiecare dată mai puternici, nu mai slabi. Indiferent de ceea ce ni se întâmplă, de ceea ce ne face să cădem, trebuie să avem puterea ca de fiecare dată să ne ridicăm cu şi mai multă forţă şi să mergem mai departe. Nimic nu trebuie să ne oprească din drumul nostru.

I-adevărat există piedici, dar aceste piedici apar ca un moment de respiro, ca o oportunitate de a ne încărca bateriile pentru ca mai apoi să pornim la drum cu şi mai multă forţă. Eşecul? Ce-i eşecul? O bună şansă de a învăţa din greşeli astfel încât a doua oară să nu le mai repeţi. Ţi-e ciudă că tu ai  eşuat, iar altul azi a câştigat. Dar nu-i nimic căci cel ce pierde azi, poate căştiga mâine. Te frămânţi, te agiţi,  te consumi dar nu ai de ce, fiindcă ceea ce este pentru tine, mai devreme sau mai tărziu îl vei obţine. Trebuie doar să nu renunţi, indiferent ce-ar fi, atâta timp cât te mai poţi bucura de încă o zi, mai o şansă, aşa că timpul nu e pierdut.

Eşecul nu trebuie niciodată să te transforme într-un învins, ci într-un luptător ce a întârziat puţin în a obţine ceea ce-şi doreşte. Cu cât te vei ambiţiona mai mult, cu atât viaţa te va răsplăti la un moment dat. Trebuie doar să înţelegi în viaţă nu poţi doar câştiga, mai trebuie să şi  pierzi. De ce? Fiindcă dacă noi oamenii  nu am pierde, dacă nu am cădea, nu am învăţa să luptăm pentru a câştiga, pentru a ne ridica şi a merge mai departe cu şi mai multă forţă. În viaţa nimic nu e întâmplător, de aceea avem parte şi de eşecuri, pentru ca în drumul nostru prin viaţă să învăţăm să devenim nişte oameni puternici, încrezători în sine şi capabili să se ridice când împrejurările îi doboară. Atâta timp cât avem viitorul înainte încă mai avem timp să realizăm ceea ce ne-am propus, iar eşecul trebuie să-l privim doar ca pe o etapă din viaţă în care învăţăm cum să ne atingem scopurile. Iar apoi cu lecţia învăţată de la domnul profesor numit eşec pornim din nou la drum… şi vom ajunge acolo unde ne este scris să ajungem…

                                               Mult noroc dragilor şi nu uitaţi că  indiferent de  ceea ce vi se întâmplă,  viaţa merge mai departe!

Despre autor
  1. Iti trebuie multa putere si vointa sa nu te las doborat de esecuri, mai ales daca sunt consecutive!

Lasă un răspuns