Pe zi ce trece constat din ce în ce mai mult că trăim într-o societate a clişeelor, clişee care ne coordonează orice fel de acţiune. Ne dorim să trăim într-o societate frumoasă, prosperă, dar nu facem nimic pentru ca acest lucru să se întâmple. Avem impresia că societatea e doar o adunătură de oameni care trăiesc împreună. Societatea însă, implică responsabilitate, sprijin şi ajutor reciproc. Ne dorim o schimbare în bine, dar ceea ce ne dorim e o utopie, căci cei care ne conduc îşi doresc de fapt o schimbare aparentă.

E dureros să trăieşti într-o societate în care oamenii sunt din ce în ce mai falşi şi se roagă să moară capra vecinului, iar invidioşii se roagă să moară vecinul ca să îi ia capra. Sunt acei oameni care vor atât de multe dar nu fac nimic pentru ca societatea în care trăiesc să progreseze. Trăim într-o societate în care fiecare îşi urmăreşte doar interesul propriu şi nu-l interesează interesul comun. Mie să-mi fie bine, în rest totul se poate duce de râpă. Ieri au avut loc alegeri, ieri am fost invitaţi la urne pentru a vota o schimbare. Care schimbare dragilor? Am fost invitaţi să votăm în proporţie de 90% aceeaşi oameni. Aceeaşi care conform rapoartelor Parlamentului European au avut una,  două intervenţii sau chiar niciuna pe parcursul mandatului. Alegerile au devenit pur şi simplu un clişeu, atât şi nimic mai mult.

Cum să ajungem să trăim într-o Românie prosperă când partidele susţin aceeaşi oameni care,  de-a lungul mandatelor nu au dovedit că sunt capabili să schimbe societatea, în aşa fel încât nu doar ei, ci şi noi alegătorii,  să o ducem mai bine? Eu cu cine votez? Este un alt binecunoscut clişeu doar până în momentul pomenii electorale. Oamenii uită că cei care fac oferte electorale sunt plini de dosare penale şi se ascund în spatele votului din Parlament.

Până şi faptul că parlamentarii indiferent de culoare politică îşi apără corupţii şi pe cei cu dosare penale a devenit un clişeu. Orice informaţie despre unul sau altul dintre parlamentari cum că ar fi comis un act de corupţie ştim că are aceeaşi finalitate,  lovindu-se de zidul ridicat de comisiile parlamentare  şi de parlamentari, nemaireprezând o noutate, ci un fapt cotidian.

Aceste clişee au devenit din ce în ce mai agresive şi din nefericire distrug imaginea României în lume. Îmi doresc să trăiesc într-o Românie în care să apară o clasă politică nouă, căci aceasta a produs scârbă în rândul  nostru,  a celor care încă nu-şi pierduseră speranţa.

Despre autor

Lasă un răspuns