Cele mai multe bloguri populare au o serie de elemente de design pe blog comune. Citește mai departe pentru a afla mai multe despre cele mai importante elemente de design pe care un blog trebuie să le aibe, în scopul de a avea o șansă la succes!

Textul poate fi citit cu ușurință

Design-ul blogului trebuie să fie ușor de citit. Asta înseamnă că fonturile pe care le vei alege trebuie să fie suficiente de mari pentru a fi citite pe monitoare de înaltă rezoluție, și acestea ar trebui să fie destul de simple pentru a fi lizibile. Cu alte cuvinte, nu alege un font foarte stilizat. Font-urile Georgia sau Verdana pot fi font-uri prietenoase pentru ochiul cititorului. De asemenea, asigură-te că textul de pe blog este ușor scanabil.

Culori primitoare

Nu selecta culori în design-ul blogului care sunt orbitoare sau foarte luminoase – este dificil pentru vizitatori să citească textul și chiar să privească în totalitate blogul tău. Cele mai simple culori pentru oameni, pentru a nu obosi ochiul foarte mult, background-ul se recomandă să fie alb, fiind cel mai bun, cu text și imagini întunecate – cum ar fi negru, albastru închis, verde închis, și așa mai departe.

Navigare ușoară

Conținutul blogului trebuie să fie găsit ușor de către vizitatori. Nu le împiedica vizitele prin utilizarea de anunțuri interstițiale cu pagini splash. Cu alte cuvinte, ne le oferi șansa vizitatorilor să meargă mai departe de pe blog-ul tău, atunci când aterizează pentru prima dată pe blog.

Pagini scurte

Oamenilor nu le place să deruleze din scroll pe o pagină. Păstrează afișările paginilor pe blog scurt. 10 articole pe blog, pe fiecare pagină este perfect. Dacă paginile pe blog sunt lungi, ia în considerarea utilizarea HTML-ului pentru a împărți articolul tău în două părți.

Funcția de căutare

Ușurează munca vizitatorului atunci când caută conținut specific, conținut legat, conținut arhivat pe blogul tău prin funcția de căutare. Include o casetă de căutare în bara laterală sau în antetul blogului.

Biografia profilului tău

Arată lumii cine ești, de ce scrii pe blog, ce scrii pe blog printr-o biografie completă. Cei mai buni bloggeri construiesc relații puternice cu cititorii lor prin biografia lor.

Formular de contact și legături sociale

Cei mai buni bloggeri construiesc relații cu cititorii lor atunci când le oferă ocazia să se conecteze cu ei, oferind schimb de informații – cititorii doresc să te cunoască pe tine. Oferă-le ocazia să comunice cu tine prin furnizarea unui formular de contact. În plus, asigură-te că incluzi link-uri către profilele de rețele de socializare, cum ar fi profilurile de Twitter, Facebook și LinkedIn pentru a continua construirea relațiilor cu vizitatorii de pe blogul tău.

Footer util

Nu uitat de footer-ul blogului tău atunci când îți creezi blogul. Când oamenii nu pot găsi ceea ce caută pe un site/blog, ei derulează de multe ori până la footer-ului blogului pentru găsi informații utile despre tine, un link de contact, harta site-ului și așa mai departe. Asigură-te că footer-ul apare în parte de jos în toate paginile blogului.

Opțiunea de abonare

Nu uita să incluzi opțiuni de abonare pentru vizitatori. RSS Feed sau abonare prin email este o modalitate excelentă pentru a putea să-ți faci cititori fideli.

Liniște

Nu include muzică pe blogul tău (radio etc). Dacă chiar vrei să incluzi muzică, permite-le vizitatorilor să pornească muzica la discreția lor. Nu trebuie să ai muzică care pornește automat pe blog. În timp ce muzica poate îmbunătăți un blog, de multe ori strică blogul.

Despre autor
  1. Designul este primul lucru pe care il vede cineva care intra pe blogul tau. Aveam un profesor care spunea : “Degeaba stii ceva, daca scrii urat. Cine vrea sa citeasca ce ai scris, nici nu mai are rabdare sa vada ce stii.” Cam asa e si cu designul…daca e respingator…pana sa se lamureasca vizitatorul ca scrii ceva bine…inchide pagina.

  2. Si important este sa nu fie plin de reclame sau de pop-upuri :). Cand vad un site de genul asta imediat ii dau X..

Lasă un răspuns