google-authorship

De ceva vreme Google a “colorat” rezultatele de cautare cu imaginea de profil a autorului articolului sau site – ului respectiv. Aceasta se numeste “authorship markup” si este o metoda a lui big G de a-si promova propria platforma. Pentru ca – nu-i asa – oricine este incantat sa isi vada poza pe niste rezultate pe care le vede o omenire intreaga.

Daca vreti sa va apara imaginea de pe profilul vostru de Google + in rezultatele de cautare, imediat sub titlul blogului sau articolului aveti de parcurs doar cativa pasi simpli. Primul ar fi sa adaugati la profilul vostru linkul site-ului pentru care vreti sa fiti autor. Pentru aceasta mergeti in profilul vostru de Google +, dati click pe About si acolo veti gasi, la sectiunea Links , o parte unde scrie Contributor to…Click pe Edit si adaugati site – ul sau blogul pentru care vreti sa va asumati rolul de autor.

Dupa ce ati adaugat blogul la profilul vostru de Google + este necesar sa faceti si reversul medaliei : profilul de Google + sa fie adaugat pe paginile blogului, in asa fel incat sa vada robotul ca voi sunteti autorul. Sunt multe pluginuri si multe tutoriale pentru a face acest lucru, eu va spun calea simpla si banala pe care oricine o poate face, fara prea multa bataie de cap.

Adaugati un widget in sidebar cu urmatorul link :

<a href=”linkul de la profilul tau de Google + aici?rel=author”>Google+</a> Remarcati ca dupa linkul de la profilul de Google + exista  rel=author. Acest lucru ii va arata lui Google ca pe paginile unde apare acest link, voi sunteti autorul.

Pentru a verifica daca ati facut totul corect, puteti cauta blogul sau un anumit articol pe http://www.google.com/webmasters/tools/richsnippets. Acolo ar trebui sa apara imaginea de pe profilul de Google + sub titlul blogului sau articolului pe care il verifici. Si…ca de obicei…ajutor pe help Desk daca nu va descurcati!

Despre autor
    • mie nu-mi merge nici una nici alta … cum pot face sa pun link-ul ala pe blog pentru a recunoaste ca eu sunt autorul .. ?

Lasă un răspuns