Cred ca aceasta este una din intrebarile care ii framanta cel mai mult pe bloggeri : Cum sa faca backlinkuri in asa fel incat sa ajunga sa aiba o pozitie foarte buna in rezultatele de cautare pentru un anumit cuvant cheie si, in acelasi timp, sa nu fie penalizati in vreun fel de motoarele de cautare – in special de Google.

Primul lucru de care trebuie sa tineti seama in construirea backlinkurilor este sa nu creati un tipar. Stati stramb si ganditi drept : Cat de natural poate arata un profil de linkuri in care apar cate 5 linkuri in fiecare zi? Deloc ! Lumea internetului este atat de mare incat este imposibil ca un site sa obtina, natural, fix 5 linkuri in fiecare zi de la alte site – uri. Daca este imposibil, atunci inseamna ca aceste linkuri sunt construite artificial. Si veti fi penalizati pentru acest lucru. Asa ca variati numarul de backlinkuri cat mai mult posibil .

O alta greseala majora in construirea backlinkurilor este folosirea aceluiasi anchor text . Poate va doriti sa fiti rankat pe un anumit cuvant cheie, dar daca il veti folosi DOAR pe acesta in profilul vostru de linkuri, veti avea mari surprize si nu vor fi deloc placute. Care este probabilitatea ca niste backlinkuri puse pe site-uri diferite sa aiba exact acelasi anchor text? In matematica e zero! La fel si in capul robotului de la Google. De aceea folositi multe anchor text, chiar din cele neutre, de genul http:// sau linkuri pe imagini pentru a evita o penalizare majora.

Intr-un articol mai vechi scriam despre linkurile dofollow si nofollow. Pe acelasi principiu al naturalitatii profilului de linkuri trebuie sa aveti atat linkuri dofollow, cat si linkuri nofollow, iar balanta sa nu incline in mod covarsitor in favoarea primelor, pentru ca se va socoti ca incercati sa manipulati page rankul si rezultatele de cautare.

Poate vi se va parea frustrant sa construiti backlinkuri pentru niste pagini interne ale blogului care nu va intereseaza deloc. Dar ganditi logic : Este natural ca un site sa primeasca linkuri doar catre prima pagina? Sau doar pe o anumita categorie? NU, in niciun caz ! Asa ca alternati linkurile catre prima pagina cu linkuri catre articole, categorii sau alte pagini din blog.

 Pentru orice ajutor in acest domeniu, puteti sa apelati cu incredere la Help Deskul de pe Forumul Ebloguri. Cu siguranta veti gasi acolo tot sprijinul de care aveti nevoie! S-auzim numai de bine !

Despre autor
1 Comentariu
  1. Backlink-urile puternice le poti face prin guest-posturi. Este foarte natural un link afisat intr-un guest-post.

Lasă un răspuns